Succédebut!

Med en mycket väl fungerande träning, uppladdning och individuellt strukturerad tävlingsplan presterade alla våra fighters på toppen av sin förmåga.

Från vänster: Coach Björn Rhodin, Mikael Rojas, Hanna Bäckman, Sam Zolfaghari, Shenyar Karim och Coach Douglas Franzén Från vänster: Coach Björn Rhodin, Mikael Rojas, Hanna Bäckman, Sam Zolfaghari, Shenyar Karim och Coach Douglas Franzén

Det går inte att sammanfatta med andra ord än succédebut.
Klubben ställde upp med 4 fighters som alla gick sina första matcher.
Det var en exalterad grupp fighters som åkte ner tillsammans med klubbkamrater för att tävla på Oktober Open, arrangerad av Ängelholms Kickboxning.

Ängelholm är kända för mycket bra arrangemang och denna gång var inget undantag.
Mycket säkra ringdomare som garanterade högsta tänkbara säkerhetsnivå på fighterna tillsammans med en väloljad stab gjorde att tävlingen trots sina 41(!) matcher avverkades utan några konstigheter.


Sam Zolfaghari, 17 år, Partille

Sam (t.v) lyckas trots att det är hans första match vara såpass avslappnad att han med lätthet sätta en "hook-kick" på en betydligt mer rutinerad motståndare Sam (t.v) lyckas trots att det är hans första match vara såpass avslappnad att han med lätthet sätta en "hook-kick" på en betydligt mer rutinerad motståndare

Sam hade innan tävlingen varit den av Battlegroupen (West Coasts tävlingsgrupp) som utvecklats mest i sin stil och sin explosivitet.
Under uppvärmningen var Sam mycket samlad och fokucerad och såg både skarp och avslappnad ut.

Matchen gick över 2 ronder x 2 minuter då det var turneringsformat.
I första ronden böljar matchen fram och tillbaka och Sam tar för sig betydligt mer än man kan förvänta sig av en debutant. Han visar sin motståndare alldeles lagom med respekt och jobbar mycket bra med kombinationer slag och sparkar. Fotarbetet fungerar mycket bra och all den tid vi lagt på förflyttningsarbete har gett stora resultat.
Precis som alla andra i Battlegroupen är guarden totalt stensäker och mycket lite slinker igenom.

 

I andra ronden får Sam den stora ynnesten att uppleva vad vi kallar "Väggen". När spänningarna i kroppen hinner i kapp och äter upp fysiken fullständigt. Det spelar absolut ingen roll hur bra fysisk form man har i dom lägena. Kroppen slutar lyda.
Så även med Sam.
I mitten på rond 2 fastnar Sam i fotarbetet och kroppen lyder inte när han ser luckorna i motståndarens game.


Vi har fått med oss en bra film och mycket matnyttiga erfarenheter som vi skall jobba vidare på fram tills nästa match som är den 5e november. Då i viktklassen under.

Shenyar Karim, 16 år, Partille

Shenyar (t.h) gick i viktklassen -94kg vilket innebär att motståndarna blir avsevärt mycket längre än honom vilket såklart är svårare än om motståndaren är lika lång. Shenyar (t.h) gick i viktklassen -94kg vilket innebär att motståndarna blir avsevärt mycket längre än honom vilket såklart är svårare än om motståndaren är lika lång.

Shenyar var inför sin debut fruktansvärt nervös.
Han kommer ifrån en boxningsklubb där tränarna pressat sina elever (även mycket unga killar och tjejer) vilket har satt spår i hans mentala kapacitet att prestera i sk. skarpt läge.

Men genom ödmjuk förberedelse genom coacherna Björn Rhodin och Douglas Franzén tar Shenyar sig samman och levererar sin bästa prestation någonsin.
Han visar upp en bländande boxning och ett mycket bra fotarbete.
Ifrån flera klubbar får han beröm och trots att matchen slutar med förlust tar Shenyar det som en personlig seger.

 

I första ronden jobbar han på mycket bra med fotarbetet och när även hans undermedvetna inser att Coacherna i ringhörnan är jättestolta över honom så slappnar han av och spelar ut ett register med tekniker som han bara visat upp glimtar av på träningen men som Douglas och Björn visste att han hade i sig.

 

I rond två fortsätter han med en ännu bättre boxning och försöker krympa avståndet mellan sig själv och sin påtagligt mycket längre motståndare.

 

 I rond tre trodde alla att Shenyar skulle trappa av på tempot pga. trötthet men då han genom mycket hård och smart träning har lärt sig disponera konditionen fördelat över flera ronder fortsätter han i samma fart.

Men då motståndaren träffar fler poänggivande tekniker förlorar Shenyar på poäng,

 

Förlust i matchen men kanske kvällens största personliga seger trots allt.

I sin andra match skulle Shenyar mött en Taekwon-Do kille som en match innan det var dags lämnade Walk Over och Shenyar står som segrare och bärgar alltså klubbens första medalj någonsin. Ett silver i viktklassen -94 kg LC. Lite snörpligt men han lärde sig väldigt mycket av att göra två uppladdningar inför match på samma dag trots att match nr2 inte blev av.

Hanna Bäckman, 23 år, Kållered

Hannas (t.h) guard tillsammans med hennes mycket väl time-ade rundsparkar i midjan ledde fram till segern med 2-1 Hannas (t.h) guard tillsammans med hennes mycket väl time-ade rundsparkar i midjan ledde fram till segern med 2-1

Hanna var iskall innan matchen. Ingen nervositet alls utan bara ett jävla "Go". Hon ville komma igång. Hon ville in och köra. Hon hade väntat väldigt länge på sin debut, dragits med små men väldigt irriterande skador under en period i uppladdningen.

 

Nu var det äntligen dags och med klubbens kanske bästa fysik var hon klar för start.

 

Hanna gick direktfinal i 3 x 2 min mot en äldre och betydligt mer erfaren danska som höll ett furiöst tempo från sekund 1 i matchen.
Motståndare slog mycket, men som alla andra i Battlegroupen är Hannas guard något alldeles i hästväg.
Man kan se att hon stundtals blir lite ställd av den höga frekvensen slag som kommer mot henne men svarar upp bra och tillskillnad från många andra (och betydligt mer rutinerade fighters) som slutar hon inte att svara upp och slutar heller inte att sparka.

Hannas rundsparkar i midjehöjd är av en mycket mycket hög kvalité och med en mycket bra timeing så landar hon i stort sett allihop vilket är till fördel då en spark som sitter i midjan syns väldigt bra för en poängdomare medans ett slag mot ansiktet som "kanske träffade" ofta väljs bort av domare.

 

Hanna får under matchen två tillsägningar för att hon greppar motståndarens ben trots att det inte är tillåtet i Light Contact, vilket turligt nog inte ledde till varning och poängavdrag.
När en reflex sitter så hårt hos en fighter sker ibland sådant just reflexmässigt och det är varken osportsligt eller medvetet.


I ett tre ronders krig mellan två mycket goda idrottskvinnor döms Hanna som vinnare med siffrorna 2-1 och bärgar därmed klubbens första guldmedalj i historien.

Ungefär världens gladaste tjej. Alla kategorier.

Mikael Rojas, 29 år, Partille

Mikael (t.v) jobbar låga sparkar för att hålla motståndaren borta ifrån clinch och knän. Mikael (t.v) jobbar låga sparkar för att hålla motståndaren borta ifrån clinch och knän.

Mikael var lugnet själv innan match. Då han förberett sig mycket väl och gått ner ett par kilo i vikt inför sin match i -81kg K1 (Fullkontakt) var det egentligen inga konstigheter.

Han hade en mycket bra uppvärmning och var inne i andra andningen när han klev in i ringen.
Då Micke har haft problem med sin axel en period togs inga chanser utan Björn tejpade upp axeln så inget skulle hända under matchen, vilket det inte gjorde.

Matchen börjar avvaktande och motståndaren söker clinch och jobbar knän vilket Micke svarar mycket bra på genom att blockera knäna och istället kontra med tung kroppslag som sög musten ur motståndaren som andas mycket tungt redan rond1.

 

Rond två avlöper i stort sett på samma sätt och i rondvilan mellan rond två och tre får Micke instrukioner att försöka jobba mer låga sparkar mot benen.
Det kommer betydligt fler sparkar i denna ronden och motståndaren börjar skifta fightingställning vilket är ett gott tecken på att han har för förmycket verkan mot låret.

 

Mikael förlorar rättvist på poäng då motståndaren var mer offensiv men är en stor personlig vinst då guarden höll vattentätt, fotarbetet fungerade och konditionen och disponeringen av konditionen var mycket mycket bättre än han själv trodde.
Han har jobbat efter ett mycket hårt konditionsupplägg och det gav resultat.

Inga skador överhuvudtaget men 3-0 i rompen och vi är störtnöjda.

Sammanfattning

11 personer åkte med! HUR kul som helst! 11 personer åkte med! HUR kul som helst!

En bättre debut kan ingen klubb önska sig.
Någonsin.