Äntligen tillbaka!

Två träningar och ett löppass är gjorda efter skadan och det känns fantastiskt skönt :) Jag har varit borta 3 veckor, men det har känts som flera månader. Fast det har varit en bra period ändå med mycket jobbig men rolig styrketräning som tydligen har gett resultat, och det är ju inte fy skam.

Jag har varit på varje träning och suttit och tittat och myrorna i benen har inte varit nådiga kan jag lova. Men fastän jag bara har suttit vid sidan av så känns det som att jag har utvecklats på nåt sätt ändå. Jag har en go känsla och jag känner mig mycket lugnare nu.

 

I början var jag nog lite för hetsig med allt, bara för att jag vill så mycket. Men ”skynda långsamt” är något jag har fått höra många gånger och det verkar faktiskt vara en ganska vettig idé :) För nu får det vara slut på alla skador som förföljer mig hela tiden!!

Så tillbaka på jobbet som vanligt igen och tillbaka i träningen som vanligt igen. Det kan inte bli bättre :)

Idag är det fredag och vilodag, men imorgon kör vi igen!

 

Hajjhajj!!

Visa hela inlägget »

Mat.

Idag tänkte jag skriva lite om mat. För det är just mat som ekar i mitt huvud hela tiden just nu. Varje dag kämpar jag med vad jag ska äta, när jag ska äta, hur jag ska äta, hur mycket jag ska äta osv. Det är mycket att tänka på, och det krävs en del planering. Jag har aldrig varit nån höjdare på att planera, i alla fall inte enligt min mamma. Maten har ju alltid stått serverad när jag har kommit hem. Jag har aldrig behövt lära mig att laga mat, och jag har själv alltid tyckt att jag inte har haft tid att lära mig det heller. Men jag har kommit på att det bara är bullshit. Klart att jag har haft tid. Jag har bara inte förstått det förrän nu.

Tack vare Björn som har gett mig ett matschema med maträtter som jag faktiskt kan laga själv, så funkar det skitbra och det är ju inte alls så svårt som jag alltid har trott :)

Så nu har jag börjat lära mig att laga mat, men så ska jag äta det också. Och jag ska inte äta 3 gånger om dagen – frukost, middag och kvällsmat som jag alltid har gjort, varav frukosten var mackor, middagen lagade mamma och kvällsmaten var också mackor. Nej, nu ska jag äta 5-6 gånger – frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat.

Det blir kaos i min hjärna. Nu måste jag liksom planera för att ta med mig allt till jobbet och inte glömma det på byrån vid dörren som jag gör med alla andra grejer. I början gick det sådär, men nu börjar jag få ordning på det och jag märker skillnaden på dom dagarna jag slarvar med maten och dom när jag sköter det. Jag märker det på träningarna alltså. Fysen i slutet av träningarna är ingen rolig grej när energin tagit slut efter man har kört mitsar. Det gör bara ont i kroppen och man vill gråta!

Min kropp har varit som en bergochdalbana de senaste veckorna. Från att inte orka nånting vissa träningar, till att känna som att jag är bäst tränad i hela världen. Men mr Miyagi (Björn) har hjälpt mig att få ordning på allt nu, och det är grymt! Dock kan han ju inte mata mig också, så det är upp till mig att jag sköter detta nu. Och gör jag det, så vet jag att det kan bli hur bra som helst!

 

Så ett tips till alla som vet att dom slarvar lite: gör nåt åt det! :) Det är så värt det.

 

Nu - dags att laga mat :D

 

Over and out!

Visa hela inlägget »

Ah men haaaaaj! Ja, då var det dags att uppdatera lite kanske. Det var ju trots allt ett tag sen jag skrev. Jag har varit utan dator i två veckor, katastrof! Men nu har jag äntligen tagit mitt förnuft till fånga och köpt mig en sprillans ny, så nu känner jag mig hel igen.

Då är ju frågan vad som har hänt det senaste? Förra veckan tränade jag på som vanligt. Det brukar ungefär se ut såhär för mig varje vecka:

Måndag – Löpning 5 km med högt tempo

Tisdag – Kickboxning

Onsdag – Löpning 5 km med högt tempo

Torsdag – Kickboxning

Fredag – Vila

Lördag – Kickboxning

Söndag – Fotbollsträning

 

Ibland händer det att jag vilar onsdagar och springer fredagar istället, och ibland har jag även privatträning innan kickboxningspassen. Denna veckan har dock sett ut lite annorlunda. Jag vaknade i måndags morse med en fot som jag knappt kunde gå på, och jag kände igen smärtan direkt.

Hälsporre!

Nog kul.. Jag har precis blivit av med hälsporren på min andra fot, vilket tog 9 månader! Men förhoppningsvis så ska denna läka lite fortare :) Så jag fick tala om detta för de tre vise männen (Björn, Douglas och Magnus) och löpningen kunde jag ju glömma denna veckan. Men som dom säger, det går ju att träna runt skadan. Och så har det fått bli. Så jag har varit nere på träningarna men kört styrka vid sidan av. Med hjälp av hantlar och min egen kroppsvikt så har jag varit helt slut i kroppen, både efter tisdags och torsdagsträningen. Det känns gött :) Jag har till och med lite träningsvärk och det var faktiskt ett tag sen sist. Maten denna veckan har inte riktigt fungerat som den ska och det har jag känt av väldigt tydligt. Tjejen med ständig överskottsenergi har varit som en zombie ;) Skärpning!

Nu har jag iaf köpt kosttillskott – Vitargo. Spännande att se hur det kommer påverka mig under träningen.

Det här har med andra ord varit en väldigt lugn träningsvecka för mig. Imorgon (lördag) blir det styrka igen, men nästa vecka kan jag förhoppningsvis köra på för fullt igen och det ser vi fram emot! :)

 

Måste säga att det har varit riktigt kul att titta på nybörjarna denna veckan för shit vad grymma dom har blivit på så kort tid! Skitkul att se verkligen, och det inspirerar mig till att jobba hårt för att också utvecklas snabbt :) Keep up the good work!

Visa hela inlägget »

 

 

Man kan ju inte annat än att vara glad. Idag ska jag njuta av att bara vara ledig från träning och umgås med mina nära och kära som jag tyvärr inte hinner umgås med så ofta. Man får ta vara på de tillfällen som ges :) Jag börjar faktiskt lära mig att det är okej att njuta av att inte träna. Inte för att jag har tröttnat på att träna, utan för att kroppen faktiskt behöver vila ibland.

Det är mycket nya känslor som har infunnit sig i mitt nya kampsportsliv, bra känslor. Som har fått mig att växa till mig lite som människa :) Det känns bra! Och någon som nog är ännu gladare än mig än nog min mamma. Hon som alltid oroar sig för att jag ska träna ihjäl mig. Nej jag säger då det, träna hårt men ta vara på vilodagarna :)

 

Imon kör vi igen!

 

So long.

Visa hela inlägget »

Dags att summera några träningspass. Jag måste börja ta med mig penna och papper till träningarna, jag tror att jag ska komma ihåg vad vi har gjort men efter ett par dagar så är det glömt! Jag brukar komma ihåg om det har gått bra eller dåligt och det jag kommer ihåg av lördagens träning var att den var riktigt bra och jag hade en skitgo känsla. Det börjar kännas bättre och bättre nu och det är så skönt att känna att jag utvecklas. Jag känner att konditionen börjar komma till sin rätt, jag orkar så mycket mer nu än vad jag gjorde innan. Kan det vara för att jag äter ordentligt? Ja men visst är det så. En sån skillnad det har blivit sen jag förstod att jag måste äta för att orka.

 

Träningen igår var också riktigt bra men det gick inte lika bra. Orken var det inget fel på, kombinationerna som vi gjorde på mitsarna gick ändå ganska hyfsat, men det var sparringen som gick skit. Varför får jag hjärnsläpp så fort jag ska göra det på en person? Jag vet aldrig vad jag ska göra, eller också gör jag bara samma sak hela tiden. Jag tycker det är skitkul med sparring, det är verkligen en utmaning och när man känner flytet så är det en sån go känsla. Men den goa känslan fanns tyvärr inte där igår ;) Vi avslutade träningen med att göra burpees, shit, lätt som en plätt gick det! Sen fick jag skynda mig till träningen nere i Kungsbacka med Kungsbacka Kick&Thai och MMA-gänget. Tänkte köra dubbelpass, men jag hade inte fått i mig någon mat efter första träningen så energin var i stort sätt slut. Det fick bli lite skuggboxning och styrka vid sidan av ist, vilket var rätt gött och välbehövligt :)

 

Idag var det dags att springa dom härliga 5 kilometrarna. Det var sååå skönt att slippa springa på gymmet, slippa stirra in i den där väggen. Min vanliga gamla slinga fick det bli, lite isigt på en del ställen så jag var nära att sitta på röva x antal gånger, men annars kändes det bra. Jag har alltid haft svårt för det här med löpning för jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt, sålänge jag inte har en boll att springa efter det vill säga. Jag ser liksom inte tjusningen i det, man blir bara trött och andas högt. Men känslan efteråt är ju obeskrivlig. Jag älskar det! Jag är alltid lika nöjd efter, så det är så värt det :)

 

Imon kör vi igen och något säger mig att det kommer bli ett galet tufft, men grymt träningspass!

 

See ya!

Visa hela inlägget »

Bulor på benet och en blå tumme. Ibland gör det ont att träna, MEN det är så värt det. Jag älskar det! Det är mycket att ta in och mycket att lära just nu. Två stycken privatträningar har det varit denna veckan, en med Magnus och en med Björn. Med Magnus i tisdags körde vi mycket raka slag. Raka slag som jag trodde var det enklaste.. Men det är inte bara att slå, utan man ska göra det rätt också. Ibland blev det rätt och det kändes när det blev det. Då flöt det liksom bara på, hakuna matata ungefär. Vi gjorde även lite kombinationer med knä och rundsparkar.

Igår innan träningen körde jag med Björn.  Jag började med att värma upp lite själv. Medans jag körde skuggboxning så stoppade han mig ibland och gav mig lite tips och förklarade när och hur man man kan ha användning för dom olika teknikerna. För det är inte alltid jag tänker på det, utan jag gör dom för att jag har blivit tillsagd att göra dom.  Sen skulle vi köra lite mitsar, olika kombinationer. Prestationsångest, alltid denna prestationsångest.. Jag spände mig på tok för mycket och det gick inte alls speciellt bra. Jag tror alltid att jag ska kunna allting med en gång, men jag kan ju inte det, och när jag inte kan så blir jag förbannad på mig själv. Jag tror att mycket av min prestationsångest ligger i att jag inte vill göra andra besvikna, speciellt inte dom som tror på mig. Jag är rädd för att misslyckas, att andra ska se mig misslyckas. Jag är så väl medveten om hur jag fungerar men ändå så ska den där envisheten alltid vinna. En svordom eller två hoppade ur min mun när det inte gick bra men då satte mr Miyagi mig på plats med en gång, och sen försökte jag hålla det inom mig istället. Det gick ju såklart inte bara dåligt, några gånger gick det riktigt bra till och med. När jag väl tog det lugnt och lyssnade på vad Björn sa så satt teknikerna ganska bra :) Jag kände mig ändå rätt nöjd efter, för jag vände det dåliga i mitt huvud till något bra istället och jag avslutade den träningen ganska bra.

Björn är bra på att ge feedback, både det som är bra och det som är dåligt och det kommer hjälpa mig väldigt mycket. Han och min hjärna kommer nog få många härliga fighter i framtiden ;)

 

Over and out!

Visa hela inlägget »

Heeelt slut efter veckans träningar! Efter tisdagsträningen var jag pigg, men torsdagsträningen tog riktigt hårt på mina stackars ben. Och det känns ju inte mycket bättre efter gårdagens sparring i Jönköping. Men jag måste ändå säga att det känns så jäkla bra, för att det känns som att jag är på väg nånstans, och jag hoppas ju att det är framåt.

Jag är inte alls lika mesig och rädd längre, jag tycker nästan det känns gött att få lite smäll :) Fast att få slag i magen har jag inte riktigt blivit något fan av än.. Nästa gång: spänn magen!

 

Igår var vi som sagt i Jönköping, på poängdomarutbildning och sparringläger. Poängdomarutbildningen gick fint, vi gick igenom lite regler, vad som är en ren träff och inte och så fick vi öva att döma lite sen när några sparrades. Jag är inget ljushuvud direkt men jag tror nog att jag förstod hur det ska gå till.

Inför sparringen var jag så fruktansvärt nervös att jag hade ont i magen. Men när man väl satte igång så var det huuur kul som helst! Alla var rätt mycket bättre än mig så det gick väl inte jättebra, men jag lärde mig förhoppningsvis något vettigt. Eller, det vet jag att jag gjorde :)

 

Idag blir det vila från träning. Jag kommer nog ligga på soffan mest hela dagen. Jag är inte van vid att ta det lugnt och slappna av. Det känns lite konstigt, men idag tror jag faktiskt att jag behöver det.  För imorgon börjar en ny träningsvecka, och då ger vi gärnet! Wohoo :)

 

So long!

 

Ps. Vill ni se resten av bildern - Klick >>Här

Visa hela inlägget »

Gårdagen var en riktigt grym dag. För igår var det dags för terminens första träningspass. Hela dagen gick jag och längtade och jag var full av förväntningar. Jag skulle vara på plats vid 15-tiden för att köra lite mitsar med Douglas innan det ordinarie passet började. Jag fick slipa teknikerna på mina raka slag och rundsparkar. Douglas röst ekar fortfarande i mitt huvud: ”Slappna av. Slappna av.” Och när jag väl slappnade av och bara gjorde det , så gick det mycket bättre. Slagen och sparkarna blev liksom mer naturliga och det kändes som att man inte gjorde åt med lika mycket energi.

Klockan 18 var det dags för nybörjargruppen att börja. Det var kul att se hur ett nybörjarpass kan se ut, och jag tyckte dom var riktigt duktiga och kämpade grymt bra. Något jag tyckte var väldigt kul var att det var såpass många tjejer som kom, och jag hoppas verkligen att dom kommer att fortsätta för det behövs. Dom kommer förmodligen märka, precis som jag, att när man väl har börjat så vill man inte sluta. Ju mer man tränar och ju mer man lär sig desto roligare blir det :)

 

Sen var det ju då dags för oss att få träna lite också. Och vi började uppvärmningen med IntuFlow, olika rörelser för att mjuka upp lederna. Efter det så sprang vi lite, gjorde lite knäböj, pummeling osv.
Sen fortsatte vi med det som vi har gjort på några tidigare träningar. Blockering höger sida mot krok följt av kontring med samma hand - dubbelslag, därefter lowkick. Förflyttning får vi inte glömma, det gjorde vi också och avslutade med ett rakt slag. Vi körde 5 minuters ronder, för att få upp antalet repetitioner och det var riktigt tugnt. Det var skitbra att jag körde med Douglas innan, för jag försökte verkligen tänka på det vi gjorde och på dom tipsen han gav mig, och ibland satt det rätt bra. Jag har fortfarande problem med tempot dock, ibland tappar jag allt när jag gör det lite för fort.. Men det kommer väl :)

Inte var det väl slut efter detta? Nejdå, lite fys sitter aldrig fel! Ett gäng olika övningar
som vi gjorde under 45 sek. Sjukt jobbigt, men såå gööött är det!

Jag trodde inte jag skulle kunna gå idag, men jag är faktiskt oförskämt pigg, inte en gnutta träningsvärk. Så överskottsenergin som jag satt inne på idag, tog jag med mig till gymmet, och vips, efter 5 km löpning på bandet så var den energin borta! Det var tänkt att jag skulle springa 5 km med högt tempo, men efter 3 km så dog jag.
Jag kanske trodde att jag var lite bättre tränad än vad jag är ;) Så jag fick sänka tempot lite, men sen drog jag på lite igen och tillslut så var dom där 5 km gjorda, och nu känns det såå skönt!

 

Satt och tänkte på det här med mat förut också. Jag har alltid haft svårt att äta för tätt inpå träning, för jag tycker att jag blir så tung när jag är mätt. Jag brukar alltså nästan alltid gå och träna hungrig, eller inte hungrig men tom i magen, vilket är helknasigt. För var är energin? Inte i mig i alla fall.. Igår var första gången på jättelänge som jag var alldeles lagom mätt inför träningen. Det var grymt! Aldrig
mer träna på tom mage :) Jag är glad att jag skrev matdagbok förra veckan, det fick mig faktiskt att tänka till lite grann. Man ska inte slarva med maten för det får man sota för!

 

På torsdag är det dags för nästa träningspass. Det ser vi fram emot!

Over and out.

Visa hela inlägget »

Hanna Bäckman