Mindre bakslag men akut omhändertagande av knä funkade

För första gången så svullna knäet upp idag. Både innuti och ovanför vänster knäled. Varför är svårt att säga.
Kanske var det för att jag gick soff-stel upp för trappor både i natt och i morse, kanske var det för att jag var nere och gick på allum i morse med flickorna, kanske var det för att jag undervisade boxning på klubben, kanske var det en kombination.
Jag fick mellanlanda hemma mellan klubben och gymmet för att kyla ner knäet och försöka få ner svullnaden innan jag tränade benen. Gick ok men fick ändå skita i en stor del av övningarna för benen.
Satsade istället på balans idag. Olika rörelser på balansplatta och framförallt diagonala rörelser på ett ben där höger ben och vänster arm gör olika saker. Detta gör jag dels för att öka balansen i slagen i boxningen och öka koordinationsförmågan men också i rehabsyfte för framförallt korsbandsskadan. Ju bättre balans jag har och ju bättre senor och liknande "förstår" hur dom skall balansera upp och hålla mot i obalanserade situationer ju bättre förutsättningar har jag för att tillfriskna ifrån skadan utan operation.

I alla fall! Knäet blev ju inte direkt bättre som man redan innan kunde talat om så jag körde "the full monty" på knäet när jag kom hem igen. Tung nedkylning med specialgrejerna jag fick på sjukhuset med kylelement man kan byta ut. Knäet domna bort så kallt var det men det fick ner svullnaden. Drog ett tryckbandage efteråt för att inte ge svullnaden en chans att komma tillbaka.
Och nu sitter jag här. Med ett knä som inte är svullet och med en rörlighet som har ökat igen.

Imorogn blir det träningen igen eftersom jag fick hoppa över så många övningar idag. Är egentligen kommenderad benträning varannan dag nu bara pga. den ökade belastningen i träningen efter krycksläppet men vad skall man göra. Dom skall göras.

Och så är det bra med det.

Sa ja te daj.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln