Rötna knän.

Det drar ihop sig.
Operation av knäet den 15e september. Blandade känslor.


Å ena sidan vet jag att knäet inte kommer att bli bra självt. Å andra sidan är det så synd at man behöver breaka nu när formen börjar bli bra. Men å tredje sidan så är det väl nu om alls man skall göra den. Förhållandevis ung, i bra form, bra med muskelmassa i benen och bra kondition. Torde vara hyggliga förutsättningar för bra läkning och bra rehab.

Har fått akupunktur för första gången i livet. Och det fungerade fanimej!
Drog nämligen på mig en potentiell knäskada i ANDRA knäet i lördags. En översträckning i knäleden gjorde ledbanden slappa varpå knäet i nästa steg håller på att hoppa ur led. Det läskigaste var att det kändes absolut ingenting då.
Fick akupunktur på söndag kvällen och på måndagen var det en stor stor skillnad.
Ok tänkte jag, det kan ju varit en tillfällighet.
Men så knixar jag till knäet på en privatträning och då högg det till i nålen i örat. SJUKT skumt.
Så nu har jag bestämt mig för att lita på flera miljarder kineser som under 8000 år har använt nålarna. Jag kör också.
Så fort jag har opererat mig skall jag köra akupunkturen för att påskynda läkningen.  Det känns som en bra väg att gå.

 

Jag skall använda tiden för rehaben av knäet till att bygga styrka och muskelmassa i bål och överkropp. Något som svårligen hinns med när träningen rullar på som vanligt. Perfekt läge för detta nu.
Skall sätta upp delmål och slutmål i styrketräningen överlag och hålla den planeringen.
Konditionsträningen kommer att bli lidandes vilket såklart är ett problem. Eller ja. Problem och problem. Finns inga problem som jag ser det. Bara mer eller mindre kreativa lösningar. Så fort det går kommer jag köra motionscykel. Det bedömer jag kunna gå hyfsat snabbt.
Så fort jag kan jogga så kommer jag att göra det. Två gånger om dagen om det krävs. Blir det för kallt köper jag ett luftfilter med värmefunktion. Enkelt.

När löpningen fungerar och det går att rotera lätt på benet kommer boxningen att bli vardag igen. Bara boxning.

Love it.

Fortsättning följer. Lite som en följetång kan man säga.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln