Hanna Bäckman - Matmatmatmat

Mat.

Idag tänkte jag skriva lite om mat. För det är just mat som ekar i mitt huvud hela tiden just nu. Varje dag kämpar jag med vad jag ska äta, när jag ska äta, hur jag ska äta, hur mycket jag ska äta osv. Det är mycket att tänka på, och det krävs en del planering. Jag har aldrig varit nån höjdare på att planera, i alla fall inte enligt min mamma. Maten har ju alltid stått serverad när jag har kommit hem. Jag har aldrig behövt lära mig att laga mat, och jag har själv alltid tyckt att jag inte har haft tid att lära mig det heller. Men jag har kommit på att det bara är bullshit. Klart att jag har haft tid. Jag har bara inte förstått det förrän nu.

Tack vare Björn som har gett mig ett matschema med maträtter som jag faktiskt kan laga själv, så funkar det skitbra och det är ju inte alls så svårt som jag alltid har trott :)

Så nu har jag börjat lära mig att laga mat, men så ska jag äta det också. Och jag ska inte äta 3 gånger om dagen – frukost, middag och kvällsmat som jag alltid har gjort, varav frukosten var mackor, middagen lagade mamma och kvällsmaten var också mackor. Nej, nu ska jag äta 5-6 gånger – frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat.

Det blir kaos i min hjärna. Nu måste jag liksom planera för att ta med mig allt till jobbet och inte glömma det på byrån vid dörren som jag gör med alla andra grejer. I början gick det sådär, men nu börjar jag få ordning på det och jag märker skillnaden på dom dagarna jag slarvar med maten och dom när jag sköter det. Jag märker det på träningarna alltså. Fysen i slutet av träningarna är ingen rolig grej när energin tagit slut efter man har kört mitsar. Det gör bara ont i kroppen och man vill gråta!

Min kropp har varit som en bergochdalbana de senaste veckorna. Från att inte orka nånting vissa träningar, till att känna som att jag är bäst tränad i hela världen. Men mr Miyagi (Björn) har hjälpt mig att få ordning på allt nu, och det är grymt! Dock kan han ju inte mata mig också, så det är upp till mig att jag sköter detta nu. Och gör jag det, så vet jag att det kan bli hur bra som helst!

 

Så ett tips till alla som vet att dom slarvar lite: gör nåt åt det! :) Det är så värt det.

 

Nu - dags att laga mat :D

 

Over and out!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-