Ellioth Dageby - "-När 2 + 2 = 5"När jag ska slå ut en rakt bakre slag så slarvar jag ofta, nästintill ALLTID med att vrida på foten så att jag får med resten av kroppen och därmed mer kraft i slaget. Björn tjatar på mig (med all rätt) likt min mamma gjorde när man var liten och slängde kläder på golvet, inte plockade in i diskmaskinen och hade sig.
Det är inte det att jag inte vet att det är så tekniken ska se ut, eller att jag är stelopererad och inte kan vrida min fot. Nejdå. Jag bara gör det inte. Det är en sak att vara trött och slarva med tekniker, men jag slarvar även när jag inte är trött.
Det är liksom lika självklart som att 2 +2 = 4, men att man ändå svarar 5 när någon frågar. Min tyngdpunkt ligger inte där den bör ligga. Hela min ”energi” är liksom helt fokuserad i axlar och armar. Därför blir jag även väldigt trött i både axlar och armar väldigt fort. Så istället för att försöka satsa på fart i teknikerna försökte jag istället att fokusera mer på kraft och vridning. Och jag försökte sänka tyngdpunkten. Och att inte vara den där lilla gräshoppan som bara studsar runt på mattan……
I slutet av passet kändes det som att någonting hände i mig och att jag faktiskt lyckades både vrida foten samt sänka tyngdpunkten. Fick ett och annat ”återfall” men Hanna som jag körde med sa också till mig så fort jag slarvade och/eller blev för spänd och det tackar jag henne för! ?
I övrigt när jag nöjd med passet som var riktigt bra upplagt. Varierande, lärorikt, svettigt och roligt. Precis som man vill ha det!

Många creds till både instruktörer och alla goa fighters på WCK! ?

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-