Skuggboxning

SKUGGBOXNING

 

Varför skuggboxas du?

 

Hur tänker du när du skuggboxas?

 

Vad har skuggboxning för syfte?

 

Ja frågorna är många, ialla fall för mig. Tankegången hos mig går så här.. Vad finns det för anledning till att vi gör dom övningarna vi gör!?

 

Jag vill tro att vi gör varje övning för att vi ska bli bättre i vårat utövande så då kan man använda skuggboxning till att slipa på sin sparring och framförallt sitt rörelse mönster i sparring.

 

Jag föreställer mig altså att jag sparras när jag skuggboxas, föreställer mig olika moment och olika situationer med den stora fördelen att om jag gör fel så händer ingenting. Gör jag fel så backar man bandet och gör om.. ni kanske har hört eller läst det tidigare.... Gör om, gör rätt.

 I dessa situationer och moment som man sätter sig själv i mentalt så har man oxå fördelen i skuggningen att man kan stanna upp och känna efter, står jag bra, är guarden bra, hur är mitt fotarbete, slår jag min raka höger tillräckligt rakt, har jag ett flyt i kombinationerna som jag slår mm. Det finns mycket man kan och ska slipa på i skuggboxningen och du kommer förr eller senare agera i sparring som du gör när du skuggboxas.

 

Trixet till en bra skuggboxning är som jag nämt tidigare att man mentalt sparras, att man faktiskt ser en fullt levande person framför sig som kommer med slag som skyddar sig som flyttar sig. Detta är något som brukar ta lite tid att få till men när det kommer så märker man hur bra det blir.

 

Så även här förespråkar jag att man börjar långsamt och korrekt för att minimera risken till att lära in ett mindre fördelaktigt beteende.

Varför lära sig något som man sen ska avlärasig (eller hur man nu utrycker det).

 

Här är mina tankar om skuggboxning, det skälvklara momentet i varje kampsportslokal..

 

Douglas.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-