Fråga och fördom

Hallå hej hallå!

 

Tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg om den absolut vanligaste frågan och den vanligaste fördomen.

 Frågan jag tar upp är Måste jag sparras?

Svar: NEJ! men du kommer att vilja det när tiden är mogen för det. Det är nämligen ett naturligt steg i den utveckling som man kommer uppleva, man vill altså prova sina tekniker och sin kunskap i en så kallad skarp situation utan att det är på riktigt,vilket ger möjligheten att avbryta och göra om och göra rätt. Och det behöver inte göra ont vara hårt osv man sätter tempo och hårdhet efter erfarenhet och känsla. Sparring är ett redskap man anväder för att öva in rörelsrmönster och muskelminne så att man i exempelvis i ett nödvärnslägen får kroppen att reagera och handla utan att man blir för stressad och låser sig. Med andra ord så är det inget man som utövare med seriösa ledare ska eller behöver vara orolig eller rädd för. Och möljigheten att avstå finns alltid utan att någon tittar snett eller tycker att man är "feg".

 

Fördommen jag tänker på är det med "härdning"

Det finns folk som tror att bara för att vi tränar kickboxing/thaiboxning mer eller mindre står och sparkar skenbenssparkar på betongfundament rullar brökaveln över skenbenen osv osv. Har under min tid hört en hel del skumma påståenden OCH det kanske gick till så på det tidiga 80 talet men saker och ting går ju faktiskt frammåt.

Så det här med härdning är en fördom,en myt visst detta är en fysisk kontakt sport men det är fotboll oxå och då jag har spelat fotboll i halva mitt liv så kan jag säkert säga att det gör nog ondare att kicka boll än att träna thai/kickboxing på motionsnivå, Vi härdar våra ben armar eller vad nu folk tror lika mycket som en kille eller tjej som tränar fotboll gör. För  man frågar ju inte en fotbollsspelare om han/hon härdar sina skenben för dom får ju oxå smällar på benen!

Vi använder oss av tjocka fina läderskydd för att vi ska skydda oss själva likväl skydda våran träningskompis. Skulle vi inte ta hand om varandra i träningslokalen så har vi ju ingen att träna med, och det vill vi ju ha, hellst många oxå.

 

Så lägg alla fördommar åt sidan och packa ner träningskläderna och kom och prova du kanske hittar något som du tycker är riktigt roligt..

 

Varma hälsningar

Douglas.

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-