Familjen framförallt.

Tänkte vi skulle skriva en grej om förhållandet Familjen -> Träning.

 

Först - bakgrund. Vi (Björn, Douglas och Magnus) tränar mycket. Nej förlåt. Vi tränar MYCKET. Sällan mindre än 5 pass i veckan. I perioder
ännu mer. Vi har ofta ont. Träningsvärk, blåmärken, valkar, överansträngda muskler, stela leder. Lägg där till att vi allihopa är 30 år eller över. Vi har alltså förtecken till ålderskrämpor likaså.
Eftersom vi tränar så mycket så äter vi också mycket. Nej förlåt. Vi äter MYCKET. Hela tiden. Och eftersom vi tränar så mycket behöver vi också sova mycket.
Och eftersom vi tränar mycket så svettas vi ner mycket träningskläder. 1-2 uppsättningar av kläder om dagen.

För att sammanfatta så. Vad har vi?
30åriga killar, periodvis rörliga som Einar 98 år på långvården, vi är hungriga jämt, vi har ett matkonto som snittar 60% av vår månadslön, vi har blåmärken, valkar i händerna, blåsor på fötterna och genererar ett tvättberg varannan dag.
Och till och med vi inser att detta inte är helt enkelt att leva med.

 

Vad många inte har fått reda på ännu är att vi även har familjer. Vi är gifta män som har små barn. Magnus har ett barn, Björn har två och Douglas har två.
All våran träningstid skall alltså synkroniseras med ett intensivt familjeliv.
Undrar ni hur det går till? Det gör våra fruar också ibland. Så är det ju. Det skall man inte sticka under stolen med. Ibland blir det för mycket. Då måste man vara ödmjuk och trappa ner.
Att värdera familjetiden, att göra det bästa av tiden, att verkligen vara närvarande och att se till att när frun går och lägger sig på kvällen så vet hon om att hon är älskad, uppskattad och det vackraste som finns i hela världen, det är viktigt.

 

Träningen? Det är bara en mycket intensiv hobby och passion när allt kommer omkring.
Ingen av oss är proffs i den bemärkelsen att vi får betalt för vårt utövande. Ingen av oss har heller ambitionen att bli. 

Vi tränar för att våra kroppar är skapade för det. Vi tränar för att det är det bästa vi vet. Vi tränar för att vi mår dåligt när vi inte gör det.

Vi tränar för att vi älskar det.
Inga konstigheter.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-