Målbild!


Har du ett mål med din träning?

Jag tror mig tycka att många människor bestämmer sig för att träna så man kilar ner till gymmet och fixar sig ett gymkort och tänker att nu ska jag komma i form. Man går där och rycker och sliter i prylarna 2- 3 gånger i veckan och efter 2 månader så står man fortfarande kvar på ruta 1 mer eller mindre.

Så frågan är då varför? Man är ju  ändå på gymmet 2-3 gånger i veckan!?

Kan det vara så enkelt som att man inte skaffat sig ett ordentligt och realistiskt mål! att måla upp en bild i ditt huvud på hur du vill se ut när då är i hamn, hur du ska se ut efter halva tiden.
Att faktiskt sätta sig ner och vara ärlig mot sig själv och skriva ner vad man vill med sin träning och när man ska vara där.

Sätta upp delmål våga väga sig mäta sig eller klocka sig.

Gör en tidsplan på din viktnergång/viktuppgång oxå hur du ska slipa dina löpar tider.

Tänka sig för vad man stoppar i sig och när man stoppar i sig det (det behöver inte vara tråkig mat).
Som Björn nämde gör en meny (behöver inte häller vara så krångligt, internet är ett fantastiskt verktyg).

Det finns idag en enorm tillgång till studier och forskning i ämnet träning och man kan läsa sig fördärvad och det kanske inte är så dumt att förkovra sig men en tänke är ju det som fungerat i 100 år kanske fungerar 100 år till.

Vill man gå mer i vikt så gå ut och spring det fungerar faktiskt. En del påstår att man förbränner mer på tex långa morgon promenader (innan frukost). Jag påstår att löpningen är bättre.. promenader är till för dom som inte kan springa av någon anledning. Så tittar man på exempelvis alla stora kroppsbyggare på gymet som står 2 timmar på en steppmaskin eller i promenad fart på¨ett löpband och hävdar att det är det bästa sättet att förbränna fett. Jag säger fortfarande att springa är mer effektivt och anledningen till varför dom inte springer kan man kanske lista ut själv.

Vill du bli starkare så lyft tyngre. Det är ju oxå rätt grundläggande

Vill du springa fortare så får du ta dig ut i löparspåret och göra dina tråkiga tunga intervallpass.Inte heller kärnfysik.

Så det jag vill komma fram till är: Är du tillräkligt ärlig mot dig själv så du kan sätta upp en ärligt och realistiskt mål med din träning??


Må väl D.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-